Kigyűjtöttük azokat a hibákat, amelyeket az ingatlantulajdonosok a leggyakrabban el szoktak követni az első ingatlan eladásakor

Túlárazás

A legtöbben úgy gondoljuk, hogy ismerjük annyira a saját otthonunkat, hogy megfelelően be tudjuk árazni. Azonban ez az összeg általában nem a megfelelő piaci ár, mert főleg érzelmi alapon döntünk. Így előfordulhat, hogy magasabb irányárat adunk meg, mint amennyit valójában ér az ingatlan. Így rengeteg rossz minőségű érdeklődője lesz, aki csak az idejét fogja rabolni.

Tájékozatlanság

Ahhoz, hogy megfelelő árat tudjon kiírni, napi szinten tisztában kell lennie az ingatlanpiac helyzetével, hiszen hol nőnek, hol csökkennek az árak és ehhez tudni kell igazodni. Gondolom Ön sem szeretné olcsóbban eladni az otthonát, mint amennyit épp valójában ér!

Rossz fényképek

Annál kiábrándítóbb nincs is talán egy vevő számára, ha kevés vagy rossz minőségű képeket lát egy hirdetésnél. Az pedig hab a tortán, ha előnytelen szögből lett fotózva az ingatlan vagy mindenféle nem odaillő dolgot fedez fel a háttérben. Az ingatlanfotózás egy szakma, amihez a tudás és esztétikai érzék mellé, még megfelelő felszerelés is kell!

Saját telefonszám megadása

Elsőre nagyon jó ötletnek tűnhet, hogy Ön azonnal beszélhet az érdeklődővel, azonban a 100. hívás után könnyen türelmetlenné válhat. 101-ére is tudni kell lelkesen felkelteni az érdeklődő figyelmét és válaszolni az összes kérdésére. A rengeteg hívás pedig könnyen megzavarhatja az eddigi nyugodt életét és gyakran lehet vita tárgya a családban az állandó telefonálgatás. Egy ingatlanos élete erről szól, jól fogja tudni kezelni a 150. hívást is. Azt is mérlegelnie kell, hogy tud-e folyamatosan hívásokat fogadni a munkahelyén és hosszú perceken keresztül beszélgetni az érdeklődőkkel. Mindezt úgy, hogy a főnöke nem néz rossz szemmel Önre, hogy munkaidejében végzi a magánjellegű dolgait.

Általános hirdetési szöveg

Ebből annyi van, mint csillag az égen! Ha szeretne hamar vevőt találni, akkor először egy figyelemfelkeltő címsort kell tudni írnia. Ezután olyan vonzó hirdetési szöveget kell alkotnia, amely folyamatosan fenntartja a leendő vevő érdeklődését. Ezt viszont nem lehet megtanulni egyik napról a másikra. Rengeteg ingatlan hirdetési szöveget kell megírni ahhoz, hogy ráérezzünk az érdeklődő emberek stílusára.

Szakszerűtlen ingatlanos kiválasztása

Ma már boldog boldogtalan ingatlosnak megy, így egyre nehezebb kiszűrni, hogy kiben lehet igazán bízni. De honnan ismerheti fel, hogy szakszerűtlen ingatlanossal van dolga?

  • nem veszi fel a telefont és még csak vissza sem hívja
  • nem képviseli az Ön érdekeit, nem számít neki a véleménye és sikertelen eladásnál azonnal az ingatlan paramétereit hibáztatja
  • tapasztalatlan, keveri a fogalmakat, belezavarodik a saját beszédébe
  • szakszerűtlen, nem jelenik meg időben a megbeszélt helyszínen és időpontban
  • rossz a megjelenése és a kisugárzása, nincs határozott fellépése, nem tud érvelni

Reméljük, hogy tudunk segíteni önnek.