Kezelje helyesen az alkudozós érdeklődőket

Milyen fantasztikus lenne, ha mindannyian úgy születnénk, hogy tökéletesen tudunk tárgyalni és képesek lennénk meghozni a legjobb üzleti döntéseket. Azonban ezt is tanulni kell, mint a legtöbb dolgot az életünkben.

Ha szeretne minél több pénzhez jutni ingatlana eladáskor, akkor érdemes elolvasnia egy tárgyalástechnikáról szóló könyvet, amely segíthet meghozni a megfelelő döntést.

Egy ingatlanos minden nap ezzel foglalkozik, egész nap csak tárgyal, mindemellett képzi is magát különböző könyvekkel és tanfolyamokkal, így őt már szinte lehetetlen megvezetni ingatlan vásárláskor vagy eladáskor.

De mi történik akkor, ha valaki magánúton szeretné eladni az ingatlanját és még tárgyalni sem tud igazán?

Könnyen megvezethetik

Ha az érdeklődő erős személyiségű, esetleg már-már manipulatív típus, és Ön, mint eladó nem határozott személyiségű, akkor könnyen előfordulhat, hogy az érdeklődő összegyűjt annyi releváns és irreleváns érvet, hogy még Ön is elhiszi, hogy teljes mértékben igaza van. Így az érdeklődő jó áron hozzájuthat az ingatlanjához, Ön pedig elbukta a remélt haszont.

Beleeshet az alkudozás csapdájába

Bár a legtöbben úgy határozzuk meg az ingatlan árát, hogy abba beleférjen egy minimális alkudozás, azonban vannak olyan érdeklődők, akik átesnek a ló túloldalára. Ezek az emberek nagyon rámenősek, így tudni kell őket megfelelően kezelni. Erre a megoldás pedig az lehet, hogy át kell venni a beszélgetés irányát, hogy a saját érdekünk legyen elsősorban előtérben. Egy ingatlanos rengeteg hasonló szituációval találkozik nap mint nap. Felismeri az emberek személyiségét és már azonnal tudja, hogy melyik fajta beszélgetés hozhat sikert a házhoz.

Ha Ön úgy érzi, hogy nincs elegendő tapasztalata az alkudozás világában, akkor bízza ezt egy profi szakemberre. Nemcsak kínos jeleneteket és időt spórolhat meg magának, hanem még egy nagyobb összegre is szert tehet.

Köszönjük, hogy elolvasta a cikkünket. Amennyiben Ön a fent említett folyamaton már sikeresen túl van, fogadja szeretettel a Birtokbaadási Jegyzőkönyvünket. Töltse le és használja bátran!