Hiteltanácsadás vagy átverés?

Ne bízzuk a véletlenre pénzügyeinket, főleg hitelfelvétel esetén kell körültekintően és megfontoltan döntenünk! Nézzük bővebben, milyen lehetőségeink vannak, mire kell odafigyelnünk, hogy igényeinknek megfelelő szolgáltatást kapjunk!

Napjainkban szinte már bárki felvehet hitelt, aki nagykorú, cselekvőképes és rendelkezik megfelelő keresettel. A bankok egymás után kínálják az általuk ígért, kedvező feltételű és alacsony kockázatú kölcsönök sokszínű palettáját.

Ekkora versengés mellett nem egyszerű a választás. Legyen szó lakáshitelről, személyi kölcsönről, babaváró hitelről, falusi vagy sima CSOK-ról, az érintetteknek körültekintően kell cselekedniük, ha az elvárásaiknak megfelelő szolgáltatást akarják kapni.

Magánszemélyként ez rengeteg időt, energiát, esetenként még pénzt is kíván. A pénzügyi tudatosság szerencsére egyre fontosabb a magyar emberek számára, ezért nagyon sokan megspórolják maguknak a már említett kényelmetlenségeket, az ügyintézés folyamatával. Mindezeket egy jól képzett pénzügyi tanácsadó könnyedén megoldja. 

De mi is az a pénzügyi tanácsadás?

Első pillantásra talán valamiféle hosszadalmas, unalmas és kínos találkozásnak tűnhet, ahol egy magát pénzügyi szakembernek valló idegen ember, személyes kérdéseket tesz fel pénzügyi szokásaink kapcsán – ez a szkeptikus véleményvezérek első gondolata. 

Az igazságot, valahol a jól hangzó marketing hirdetések, és a magukat szakértőnek gondoló „pénzügyi Yodák” között, félúton kell keresni.

Hiteltanácsadás esetén is, az első dolog az igényfelmérés, vagyis mekkora összegű hitelről van szó, futamidő, kamat periódus stb.. Majd az ügyfél anyagi helyzetét figyelembe véve, a pénzügyi tanácsadó által kínált lehetőségek közül választ a kliens. Teljesen ingyen. Gyorsan és átláthatóan. Nagyon egyszerűen megfogalmazva, ennyi.

Azonban fontos kiemelni, hogy minden tanácsadás alapköve az ügyfél és a munkatárs közötti bizalom. Ennek hiányában nem lehet megoldást találni a problémákra. Egy hiteltanácsadás esetén hatványozottan szükség van erre, hiszen felmerülhetnek olyan kérdések, amik az anyagi helyzetünk egészére vonatkoznak. A kutya, pedig itt van elásva, ugyanis fontos az ügyfél feltétlen bizalma, de a szakember tudása és diszkréciója még inkább.

Mindig tájékozódjunk, mielőtt leülnénk valakivel tárgyalni! Milyen referenciái vannak? Hány éve dolgozik a szakmában? Milyen céget képvisel? Mennyire rendelkezik friss tudással az általunk kért szolgáltatás kapcsán? 

A szakzsargonokat kiszűrni teljes biztonsággal természetesen nem lehet, de a fent említett kérdésekre kapott válaszok, mindig beszédes információk! Ezért kérdezzünk bátran! Egy hiteles minőséget képviselő cég nem engedheti meg magának az elégedetlen ügyfeleket.

Az MB Consult Pénzügyi Tanácsadó Kft. értékrendje is ez.

„Bizalom, elégedettég és szakmai hozzáértés!” Ezen elvek mentén képviseljük már több mint húsz éve partnereink érdekeit a magyar pénzpiacon.

Tegye rendbe pénzügyi életét, és válassza hozzá a megfelelő partnert a kellő bizalommal és diszkrécióval együtt! Mi ezt kínáljuk minden ügyfelünknek!

Keressen minket a 06-70-670-05-65 számon vagy az info@mbconsult.hu e-mail címen.

MB CONSULT AZ ÖN PÉNZÜGYI SEGÍTSÉGE!