Home Staging – Így növelje meg ingatlana értékét

Kezdjük is azzal, mit jelent pontosan ez a fogalom és mit takar.

A Home Staging lerövidíti az eladási időt, maximalizálja az árat, könnyen eladhatóvá teszi az ingatlant. Még precízebben: biztosítja, hogy a lakás a lehető legjobb formáját mutassa meg a vevőnek, komolyabb felújítás nélkül.

Ingatlan értéknövelés és eladás, alku nélkül

Ma már egyre több ingatlan kerül meghirdetésre, így a verseny is egyre nagyobb a hirdetési portálokon. Az az ingatlan lesz az igazán nyerő, és alku nélkül eladható, amelyik ki tud tűnni a kínálatból.

Ezért érdemes időben elkezdeni foglalkozni az ingatlannal, tudatosan felkészíteni az eladásra, hogy nyereségesen végződjön az értékesítés.

Egy jól felkészített lakásért képesek a vevők akár a piaci ár feletti összeget is megadni, ehhez azonban szükség lehet egy Home Staging szakértőre, aki kihozza a lakásból a maximumot.

A gyors eladást és a legtöbb pénzt természetesen egy teljes Home Staging folyamaton keresztül lehet elérni, ahol az ingatlan átesik egy felmérésen (tanácsadás), tervezésen, stylingoláson, enteriőrfotózáson és ingatlanmarketingen.

Azonban ha valaki nem tud, vagy nem akar erre költeni, úgy szakértő nélkül is sokat tehet az ingatlanért, hogy a legszebb arcát láthassa a vevő.

Íme 5+1 tipp, hogyan lehet vonzóbb az ingatlana:

1. Szabaduljon meg a felesleges kacatoktól

Rengeteg tárgy halmozódhat fel több év vagy évtized alatt. Érdemes még költözés előtt ezeket átválogatni. A számunkra fontos dolgokat tartsuk meg, a többitől pedig váljunk meg. Így rengeteg hely szabadulhat fel az ingatlanban és a költözés is kevésbé lesz stresszes.

2. Varázsoljon tisztaságot

Rengeteget számít az első benyomás. Nincs második lehetőség, hogy “gyere majd vissza, amikor rend lesz”. Talán egy randihoz lehetne ezt hasonlítani a leginkább . Ott is az első benyomás, az első találkozás számít. A siker érdekében megfürdünk, hajat mosunk, kiszépítjük magunkat, szépen felöltözünk, parfümöt teszünk magunkra. Tehát kihozzuk magunkból a maximumot. Az ingatlannál is pont így kell tenni. Ha alaposan kitakarítunk és egy szép, tiszta, ízléses lakásban fogadjuk a leendő vevőt, úgy máris félúton lehetünk a sikeres eladáshoz. Hogyan takarítsunk ki? Úgy mint a tavaszi nagytakarításkor, vagy karácsony előtt. Az ablakokra pedig érdemes különösképp odafigyelni. Eladásnál minden érzékszervre szeretnénk hatni, ezt fontos szem előtt tartani.

3. Tegye tágassá ingatlanát

Azaz szüntessük meg a zsúfoltságot! Sokkal kisebbnek hat a tér, amennyiben tele van pakolva bútorral. Amint a vevő belép a lakásba, azonnal úgy fog rá tekinteni, hogy milyen lehet benne élni. Hiába mondjuk meg, hogy hány négyzetméter a szoba, ha az tele van pakolva. Kicsinek fogja érezni. Úgy fogja gondolni, hogy az ő bútorai itt nem férnének el. A vevő nem tud elvonatkoztatni attól, amit lát. Számunkra ez a megszokott, hisz benne élünk és kötődünk minden tárgyhoz, azonban az eladáshoz teljesen másképp kell tekintenünk az otthonunkra. Legyenek megfelelő terek, a felesleges bútorokat pedig tároljuk pincében, tárolóban, vagy barátok, szülők tárolójában. De tárolót, konténert is lehet ma már bérelni.

4. Ejtsen meg egy tisztasági festést

Ha már jó pár éve nem volt kifestve, akkor itt az ideje, hogy felfrissüljön az ingatlan. Sokkal szebbé, vonzóbbá tehetik a lakást a frissen festett falak. Ha pedig túl színes vagy intenzív színű falak találhatóak az ingatlanban, úgy érdemes átfesteni őket halvány vagy fehér színűre. Így sokat tehetünk azért, hogy semlegessé váljon az ingatlanunk, amely az egyik legfőbb szempont lakás felkészítésnél.

5. Semlegesítse, személytelenítse ingatlanát

Igyekezzünk minden személyes tárgyat eltenni. A családi, utazási fotókat, tárgyakat, vallási szimbólumokat. Törekedjünk arra, hogy minél személytelenebb legyen az összes helyiség, hogy a vevő jobban el tudja képzelni benne magát. Például, hogy hol olvasgatna esténként, vagy mennyi helye lenne a főzéshez. Ha az összes személyes tárgy eltűnik az ingatlanból, máris sokat tettünk azért, hogy eladhatóbbá váljon a lakásunk.

6. Teremtsen hangulatot

Talán ezt a legnehezebb megvalósítani! Ugyanis sokan úgy gondolják, hogy a saját kis kuckójuk igazán ízlésesen van kicsinosítva, és ha nekik tetszik, akkor másnak is fog. Nagyon nehéz elvonatkoztatni az otthonunktól és eladó tárgyként, ingatlanként tekinteni rá. Jelen esetben a saját ízlés kevésbé számít. Tudni kell a vevő szemével gondolkodni és ízlésesen kipofozni a lakást. Érdemes nézegetni ilyen témában videókat, lakáskatalógusokat, szálloda szobákat, ahol tökéletesen passzolnak a színek, a bútorok és a lakásdekorációk.