Az ingatlanértékesítés második lépése

A második legfontosabb lépés pedig nem más, mint a tervezés. Sajnos itt buknak el a legtöbben. Bár egyszerűnek hangzik egy ingatlan eladása, de amikor erre kerül a sor, akkor már az eladók többsége nem tudja, milyen feltételek mellett szeretne megválni az otthonától.

De melyek azok a kérdések, amelyek első körben felmerülhetnek Önben?

  • Mennyiért szeretném eladni az ingatlant? Egyáltalán kitől és hogyan szerezzen információt az árazáshoz? Mikor és milyen mértékben módosítsa az irányárat? Mi az a legkevesebb összeg, amelyet még probléma nélkül elfogadhat?
  • Milyen fizetési feltételeket fogadjon el? Készpénz, hitel, CSOK, Ltp? Milyen feltételei és következményei lehetnek ezeknek? Mi az a konstrukció, amikor csak számlaszámra lehet megkapni a vételárat?
  • Mikor kerülhet sor a birtokba adásra? Ha kifizették a vételárat, egyből költöznie kell?
  • Nem tudja hol legyen az új otthona, milyen lehetőségei vannak? Ki tudna önnek segíteni felmérni a helyzet és segíteni döntést hozni?

Megannyi kérdésre kell megtalálnia a választ. Ha pedig nincs ingatlanközvetítő a családban, akkor rengeteg időbe telhet, mire a végére ér az összes kérdésnek.

A sikeres eladás titka; a szakmai felkészültség és a jó terv

Ha saját úton-módon szeretné megoldani ingatlana eladását, akkor érdemes napi szinten követnie az ingatlanpiaci változásokat, a különböző hitelek lehetőségeit, ügyintézésének folyamatait és idejét.

Tisztában kell lennie azzal, hogy hogyan kell egy ingatlant felkészíteni a bemutatásra és mely hibákat nem szabad elkövetni.

Továbbá ismernie kell a marketinges teendőket is; kell egy jó fényképezőgép, megfelelő objektív és fény, tudni kell a megfelelő szögből fényképezni. Meg kell találni a megfelelő hirdetési felületeket és tudni kell vonzó, hirdetési szöveget írni, amely kitűnik az összes többi közül.

De mindemellett még számos dolog van, amelyet sikeresen le kell tudni vezényelni. Az ingatlanközvetítés nem hiába egy szakma. Mi éjjel-nappal ezzel foglalkozunk, követjük az állandó változásokat, tanulunk, fejlődünk, így napról napra tapasztaltabbak vagyunk, hogy Önnek már a legprofesszionálisabb módon tudjunk segíteni.

Ui: Egy valamit sose felejtsen el: az elsöprő sikert egy jól átgondolt, alapos terv hozhatja meg.